Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tokaji borvidék képes leírás - Háromhuta.tlap.hu
részletek »

Tokaji borvidék - Háromhuta.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: haromhuta.tlap.hu » Tokaji borvidék
Keresés
Találatok száma - 8 db
Ábrahám pince - Erdőbénye

Ábrahám pince - Erdőbénye

A tokaji borvidék, a zempléni hegyek, valamint a világ közepén, Erdőbényén található pincénk. Itt is borok, hordók, palackok, mondhatni, igazi 'munka-pince': itt nincsenek turisták, gyertyafényes asztalok, sem borvacsorák. Az érlelő a szőlő levét hivatott borrá varázsolni. Teszi ezt jelenleg a hagyományok tiszteletben tartásával, azaz új gönci és szerednyei hordókkal, amit helyi kádárok készítenek zempléni tölgyből. Másrészt helyt ad a palackérlelésnek is.

Barta Pince - Mád

Barta Pince - Mád

A területet már a 13. században is szőlőtermesztésre használták. Innen származott a Tokaji Borvidék egyik legtöbbre tartott bora, mely többek között a Rákócziakat is rabul ejtette. Azonban mint minden különlegességért, ezért is meg kellett szenvedni: a köves talaj a meredek lejtéssel együtt kivételesen nehezen művelhető, és bár az itt termő szőlő különleges minőségű, a mennyiségi bortermelés igényeit nem elégíti ki. Ezért a második világháború után a területet elhagyták, és a dűlő akácerdőbe burkolózva várta jobb sorát. A terület nagy részét a Barta család vásárolta meg 2003-ban. Ekkor kezdődött a terület mai napig tartó újratelepítése. Így ma érdekes kontrasztnak lehetnek szemtanúi az ide látogatók: a több száz éves kő teraszok között fiatal szőlőtőkék sorakoznak, melyek önkéntelenül is az újjászületésről és a jobb időkben való bizakodásról gondolkodtatnak el.

Dobogó Pincészet - Tokaj

Dobogó Pincészet - Tokaj

A Dobogó Pincészetet 1869-ban alapították Tokaj város központjában. A Dobogó név arra emlékeztet, ahogy a macskaköveken csattogtak a lópatkók, amikor a lovaskocsik végighaladtak az utcán a dűlőkből hazafelé tartva. Napjainkban a Dobogó egy kicsi, családi pincészet, amely kis tételben, magas minőségű borokat készít. Tehetsége van ahhoz, hogy össze-házasítsa az évszázados hagyományokat és tradíciókat a fiatalos, friss és egyedi szemlélettel.

Erzsébet Pince - Tokaj

Erzsébet Pince - Tokaj

Üdvözöljük az Erzsébet Pince honlapján. Családi borászatunk 15 hektáron gazdálkodik, területeink a történelmi besorolások szerint első- és másodosztályú dűlőkben találhatók a Tokaji Történelmi Borvidéken. Prácser Miklós és felesége Erzsébet, borászok 1989-ben alapították a pincészetet, a magyarországi rendszerváltást követően. Az Erzsébet Pince Tokaj óvárosának szívében helyezkedik el, a Bem utcában, 2 percre a Főtértől.

Furmint Borszaküzlet - Tokaj

Furmint Borszaküzlet - Tokaj

A borvidék legszélesebb választéka több mint 30 pincészet palackozott borainak kínálatából. Tokaj-hegyalján évszázadok óta kizárólag fehér szõlõkbõl készítenek borokat. A Furmint Borszaküzlet a bimbózó borturizmus terméke. 1997 tavaszán Tokaj-hegyalján az idelátogató turisták 1-1 pincészet boraival ismerkedhettek meg, mivel egyetlen kereskedelmi üzlet vagy vendéglátó hely sem vállalkozott arra, hogy az akkor viszonylag szűkös palackozott Tokaji borkínálatot megjelenítse.

Füleky Pincészet - Bodrogkeresztúr

Füleky Pincészet - Bodrogkeresztúr

A pincészet Füleky Györgyről, az Első Tokaji Bormívelő Egyesület alapító tagjáról kapta a nevét. A gyönyörűen felújított és restaurált birtokközpont a XVIII. századi barokk stílusú Füleky kúriával Bodrogkeresztúr központjában, a későgótikus templom, a hajdanvolt iskola és a plébániaépület közvetlen szomszédságában található. Az elmúlt századokat idéző történelmi környezetbe harmonikusan illeszkedik a környékbeli kőből épült modern borászati feldolgozó, mely az ArchDaily.com, a világ legnépszerűbb építészeti honlapjának szavazásán megnyerte az Év Ipari Épülete 2011 címet. A rangos díjnak köszönhetően ország- és világszerte ismertté vált az épület asszimetrikus homlokzata, aminek komponálásában az eredeti középkori kőfal, a modern nyersbeton felület és a tölgyfa lágysága játszott szerepet.

Sajgó Pincészet - Tolcsva

Sajgó Pincészet - Tolcsva

Ma 17 hektáron termesztetik a hagyományos tokaji szőlőfajtákat /furmint, hárslevelű, sárga muskotály/, de ellenőrzött területekről szőlőfelvásárlással kiegészítik készletüket. A hazai és külföldi kereskedelembe 17 féle borral vannak jelen, furmint, hárslevelű, sárga muskotály, késői szüretelésű, cuvée, szamorodni, fordítás, aszú, aszúeszencia borok választékban. A boraik több különböző klímájú pincében érlelődnek. A pincészet Tokaj-hegyalján a szőlészet-borászat fejlesztésében vállal jelentős szerepet, a cég dinamikus fejlődését az önálló gazdasági egységként létrejött 1996-ban Tolcsván megépült korszerű szőlőfeldolgozó- és palackozó üzem biztosítja.

Sveda Borház - Tolcsva

Sveda Borház - Tolcsva

Szeretettel várunk minden kedves vendéget Borházunkba borbemutatóval egybekötött kellemes hangulatú borkóstolásra, Tokaj-Hegyalja szívében, Tolcsván. Szolgáltatások, ajánlatok - borbemutatóval egybekötött borkóstolás - 15 kíváló minőségű fajtatíszta borkülönlegesség - díszhordó, hordók, fadobozok - borkóstolás étkezéssel (kenyérben súlt csülök, vadpörkölt 'Sveda módra', sertéssült, sajttál, szendvics, pogácsa) - csapatépítő tréning, családi események megszervezése - pincénk 72 fő fogadására alkalmas

Tuti menü