Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Háromhuta linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Háromhuta képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: haromhuta.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
A Háromhuták legszebb portája eladó

A Háromhuták legszebb portája eladó

Az ingatlan BAZ megyében, a Zempléni-hegység frekventált, jellemzően üdülő övezetében, Háromhuta Óhutai részében, a település főutcáján helyezkedik el. A Háromhutában Óhuta őrizte meg leginkább a település eredeti jellegét és hangulatát, ami a magasabb értékű ingatlanok árát megfizetni képes vevőkört érezhetően vonzza. Az erdei hegyvidéki környezet és levegő teszi a hétköznapok forgatagából kikapcsolódni vágyók kedvenc helyévé.

Ábrahám pince - Erdőbénye

Ábrahám pince - Erdőbénye

A tokaji borvidék, a zempléni hegyek, valamint a világ közepén, Erdőbényén található pincénk. Itt is borok, hordók, palackok, mondhatni, igazi 'munka-pince': itt nincsenek turisták, gyertyafényes asztalok, sem borvacsorák. Az érlelő a szőlő levét hivatott borrá varázsolni. Teszi ezt jelenleg a hagyományok tiszteletben tartásával, azaz új gönci és szerednyei hordókkal, amit helyi kádárok készítenek zempléni tölgyből. Másrészt helyt ad a palackérlelésnek is.

Anyukám mondta - Encs

Anyukám mondta - Encs

Néhány tudnivaló: Minden, ami az Anyukám Mondta névről eszedbe jut, sajnos vagy szerencsére, ránk igaz. A két legfontosabb alapelvünk: Egy: 'Légy jó, Misi, légy jó, Misi, mindhalálig!' Kettő: 'csipkebokor vessző'. Ezen két fontos alapelven innen és túl, vannak nálunk is, mint egy tornászvilágbajnokságon, kötelező elemek, amik teljesítése nélkül a komoly tornász nem mer komoly elismerésben reménykedni.

Banya - Tanya vendégház

Banya - Tanya vendégház

Üdüljön, pihenjen az ország legszebb részén, a Zemplénben, Középhután. A Banya- Tanya igazi kikapcsolódást és pihenést nyújt minden kedves vendégének! ,,Szeretettel várok minden új vendéget és a kedves régi törzsvendégeimet!' Férőhely (fõ): 8 Szobák száma: 2 Ár: 2 400 HUF/fõ/éj IFÁ-val fűtésszezonban: 2 800 2 400 HUF/fõ/éj IFÁ-val

Bárány vendégház

Bárány vendégház

A zempléni Tájvédelmi Körzet szívében, panorámás környezetben várja kedves vendégeit a Bárány Vendégház kellemes pihenési és kikapcsolódási lehetőségekkel. Férőhelyek száma: 9 Fő Felszereltség: 3 db szoba. 2 háromágyas, és egy kétágyas, ebédlővel Tv-vel. A szobákhoz hideg-meleg vizes fürdőszobák, wc-k is tartoznak. A ház gázfűtéses. Az önellátást egy teljesen felszerelt konyha, a kellemes pihenést egy társalgó szoba biztosítja. Az udvar lehetőséget biztosít szalonnasütéshez, bográcsozáshoz, sátorozáshoz. Ár: 3000 Fő/éj

Barta Pince - Mád

Barta Pince - Mád

A területet már a 13. században is szőlőtermesztésre használták. Innen származott a Tokaji Borvidék egyik legtöbbre tartott bora, mely többek között a Rákócziakat is rabul ejtette. Azonban mint minden különlegességért, ezért is meg kellett szenvedni: a köves talaj a meredek lejtéssel együtt kivételesen nehezen művelhető, és bár az itt termő szőlő különleges minőségű, a mennyiségi bortermelés igényeit nem elégíti ki. Ezért a második világháború után a területet elhagyták, és a dűlő akácerdőbe burkolózva várta jobb sorát. A terület nagy részét a Barta család vásárolta meg 2003-ban. Ekkor kezdődött a terület mai napig tartó újratelepítése. Így ma érdekes kontrasztnak lehetnek szemtanúi az ide látogatók: a több száz éves kő teraszok között fiatal szőlőtőkék sorakoznak, melyek önkéntelenül is az újjászületésről és a jobb időkben való bizakodásról gondolkodtatnak el.

Bényei Fogadó - Erdőbénye

Bényei Fogadó - Erdőbénye

Éttermünk az épület régi szárnyában 40 férőhelyes magyaros vendégváró stílusával a múlt bemutatásával biztosítja vendégeink kényelmét.Családi rendezvények ,baráti összejövetelek,kisebb céges rendezvények ,disznóvágások megtartására alkalmas.Hegyre néző teraszunk kilátást nyújt a hegykoronára.

Bodrogolaszi

Bodrogolaszi

A 19. században a Lónyay család birtoka lett; 1808-ban Lónyay Gábor, az 1900-as évek elején pedig gróf Lónyay Elemér és neje Stefánia főhercegnő volt a birtokosa, akinek itt szép kastélya volt, melyet Lónyai Elemér atyja: Lónyay Ödön, az 1860-as években építtetett. A kastélyt egykor díszes park vette körül. Miután a család kihalt, az egyház, pontosabban a Pannonhalmi apátság örökölte a kastélyt, és az azt övező területet. A 80-as években kollégiumként működött az épület, manapság kihasználatlan. A település határában fekvő Csókfölde nevezetű dűlőhöz egy monda fűződik; mely szerint a területet Báthory Zsófia, a pataki nagyassszony, egy csókért adományozta az ujhelyi pálos-atyáknak. Szarkakút néven - egy gyógyvízű forrás is található volt itt, amelynek vizét köszvény ellen használták. A 20. század elején elején Zemplén vármegye Tokaji járásához tartozott.

Bonchidai Csárda - Tokaj

Bonchidai Csárda - Tokaj

A Bonchidai Csárda Tokaj belvárosában, közvetlenül a hajókikötő mellett fekszik. Itt található a város központi parkolóhelye, és innen indul a folyóparti sétány is. Az 1968-ban épült csárda új tulajdonos irányítása mellett, néhány évvel ezelőtt teljesen újjáépült, és Bonchidai Csárda néven 2004 nyarán nyílt meg újra. A csárda teraszáról páratlanul szép kilátás nyílik a Tiszára, melyet minden Tokaj-Hegyaljára érkező vendégnek egyszer át kell élnie. A legmodernebb berendezésekkel felszerelt, 200 fő befogadására alkalmas csárda télen-nyáron várja vendégeit. Tágas belső termei konferenciák, esküvők és egyéb nagyszabású rendezvények lebonyolítására is alkalmasak.

Hirdetés
Buffalo Bill Étterem - Szerencs

Buffalo Bill Étterem - Szerencs

Western éttermünk 37-es főút mentén a szerencsi MOL benzinkút közelében található. Az impozáns, klimatizált, kétszintes épületben igazi Vadnyugati hangulattal fogadjuk vendégeinket. Éttermünk látványtervezője az Egyesült Államokból érkezett és mindent elhozott magával, ami az indián föld jellegzetessége. A prérin dolgozó marhapásztorok használati tárgyai mellett egy igazi kitömött bölényfej teszi föl a koronát a vadnyugati hangulatra.

Castrum Boldua - Boldogkőváralja

Castrum Boldua - Boldogkőváralja

Festői környezetben, több száz éves falak között várjuk kedves vendégeinket Boldogkő várában nyílt, középkori hangulatot idéző éttermünkben. Bőséges étel- és ital választékunkban mindenki megtalálja a szájízének megfelelőt. Változatos korhű ómagyar ételeinkhez nagyon jó étvágyat kívánunk!

Dobogó Pincészet - Tokaj

Dobogó Pincészet - Tokaj

A Dobogó Pincészetet 1869-ban alapították Tokaj város központjában. A Dobogó név arra emlékeztet, ahogy a macskaköveken csattogtak a lópatkók, amikor a lovaskocsik végighaladtak az utcán a dűlőkből hazafelé tartva. Napjainkban a Dobogó egy kicsi, családi pincészet, amely kis tételben, magas minőségű borokat készít. Tehetsége van ahhoz, hogy össze-házasítsa az évszázados hagyományokat és tradíciókat a fiatalos, friss és egyedi szemlélettel.

Erdei Szalonka vendégház

Erdei Szalonka vendégház

A szobákhoz nagyméretű terasz tartozik. A konyha teljesen felszerelt. A fürdőszobában hideg-melegvizes zuhanyzó, mosdó, WC van. Előtér poggyásztárolásra alkalmas. A vendégház és környezete igényesen, otthonosan kialakított. Télen a fűtés központilag megoldott. A zárt, ápolt udvarban filagória, bográcsozási-, szalonnasütési-, napozási-, és a gyerekeknek játszási lehetőség biztosít kellemes időtöltést. Az udvaron több autónak van parkolási lehetőség, valamint 1 zárt garázs is igénybe vehető. A vendégház magánszemélyek és cégek számára is igényelhető, számlaképes.

Erdőbénye

Erdőbénye

Erdőbénye két település egyesítéséből jött létre. Ez a két falu Alsó- és Felsőbénye, vagy Mező- és Egyházasbénye néven fordul elő régi dokumentumokban. Először 1404-ben említik. 1604-től a Rákócziak birtoka, ők építtették a kastélyt és az alatta lévő pincerendszert, ami Hegyalja egyik legnagyobb összefüggő pincerendszere.

Erdőhorváti

Erdőhorváti

A települést a tatárjárás után említik először, de már korábban is állt. Az első írott adat 1353-ból való a településről, a pálosok ekkor építettek itt zárdát a Canonica Visitatio 1814. évi adatai szerint. E zárda romjai még a 15. században is láthatók voltak. 1398-ban Horváthyként említették, ekkor Debreő István és fiai voltak birtokosai.

ErdőMélyi vendégház

ErdőMélyi vendégház

Elhelyezés Kettő- és négyágyas szobákban. A házban felszerelt konyha, fürdőszoba, közös helyiség van. Férőhelyek száma/szoba: 2-4 fő. Szobák száma: 4 (kettő kétágyas, kettő négyágyas). Ellátás Az étkezés önellátással oldható meg.

Erzsébet Pince - Tokaj

Erzsébet Pince - Tokaj

Üdvözöljük az Erzsébet Pince honlapján. Családi borászatunk 15 hektáron gazdálkodik, területeink a történelmi besorolások szerint első- és másodosztályú dűlőkben találhatók a Tokaji Történelmi Borvidéken. Prácser Miklós és felesége Erzsébet, borászok 1989-ben alapították a pincészetet, a magyarországi rendszerváltást követően. Az Erzsébet Pince Tokaj óvárosának szívében helyezkedik el, a Bem utcában, 2 percre a Főtértől.

Tuti menü