Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, cikkek képes leírás - Háromhuta.tlap.hu
részletek »

Hírek, cikkek - Háromhuta.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: haromhuta.tlap.hu » Hírek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Farkasok Telkibánya, Gönc és Háromhuta térségében

Farkasok Telkibánya, Gönc és Háromhuta térségében

Állandósulni látszik a farkas jelenléte az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében lévő zempléni állami erdőkben. Telkibánya, Gönc és Háromhuta térségében néhány alkalommal látták is a nagyragadozót, ráadásul többször találták meg frissen hátrahagyott lábnyomait, valamint egy-egy zsákmányának maradványait.

Háromhuta és a tokaji bor

Háromhuta és a tokaji bor

Azon kívül, hogy a Háromhuta a Történelmi Tokaji Borvidékkel határos, egy igen érdekes szállal is kapcsolódik a finom nedűhöz: Tokaj-hegyalja legnagyobb birtokosa a Rákóczi család volt, igaz ebben az időszakban a borokat még jobbára hordóban szállították, de éppen ekkor kezd megjelenni Nyugat-Európában a palackozás, elképzelhető, hogy a Prágában tanult és Európában utazgató II. Rákóczi Ferenc a palackok készítése miatt akart, hegyaljai birtokai közelében is üveghutát létesíteni.

Háromhuta történetei - blog

Háromhuta történetei - blog

A blogomban Háromhutával, és a környékkel kapcsolatos történelmi eseményekről, érdekes történetekről, és eddig ismeretlen tényekről fogok cikkeket közzétenni, de bizonyára akad majd néhány ezektől eltérő bejegyzés is. Ha véleményed, ötleted vagy olyan témád van amit érdemes lenne megvizsgálni, írj nyugodtan. :)

Háromhutai ingatlanok  statisztikák

Háromhutai ingatlanok statisztikák

Háromhuta lakossági és területi adatai a KSH adatbankjából származnak, az eredeti adatok megtekinthetők a KSH oldalán. http://portal.ksh.hu Háromhuta bűnügyi statisztikái 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2008., 2009. éves ERÜBS, ENYÜBS adatokból készültek a 'TÉMÁBAN' meghatározott témakörökben. Forrás: http://crimestat.b-m.hu/ Az itt megjelenő árak pusztán tájékoztató jellegűek, mivel a megadott adatok alapján kerültek meghatározásra, az egyéb értéknövelő és/vagy értékcsökkentő tényezőket figyelmen kívül hagyva. Ezért nem használható hivatalos forrásként ingatlanok értékének meghatározására. Észrevételeikkel bátran forduljanak hozzánk.

Hazajáró | Háromhuta

Hazajáró | Háromhuta

Július elején ismét örök szerelmünk helyszínére, a Zemplén -be vitt az utunk. A Hazajáró sorozat -ban már többször érintettük ezt a gyönyörű vidéket, de most olyan helyet ajánlunk az olvasók figyelmébe, ami még a Zemplénen belül is eléggé eldugott, a Huták völgyét. Itt található Óhuta, Középhuta, Újhuta, vagy közös nevükön Háromhuta.

Időnek ideje (Háromhuta felé, a hegyekben)

Időnek ideje (Háromhuta felé, a hegyekben)

Szürkületben vad leszek, vigyázz rám! Hejj, hejj, hejj, Öregisten, vigyázzad léptemet! Vad csatákban nevedet kiáltván Hejj, hejj, hejj, Öregisten, vigyázzad léptemet! Mezítlábas isteneknek ellen Hejj, hejj, hejj, Öregisten, vigyázzad léptemet! Ősapáim tagadnom ne kelljen! Hejj, hejj, hejj, Öregisten, vigyázzad léptemet!

Ilyen az élet egy magyar erdőben

Ilyen az élet egy magyar erdőben

Kamerákkal próbálják megfigyelni a Zempléni-hegységben élő hiúzokat és farkasokat a WWF munkatársai, de sok más állat is a készülékeik elé kerül. Vadmacskát, szarvast, muflont, mókust és rókát is fotóztak a WWF Magyarország Zempléni-hegységbe kihelyezett a kameracsapdái. A 2012 nyara óta üzemelő készülékekkel elsősorban a térségben élő hiúzokat és farkasokat szeretnék lencsevégre kapni, de sok más állat is a kamerák elé kerül. Ezeknek az állatoknak a képeit közölte most a természetvédelmi szervezet.

Kistérségi Tanácsülést tartottak Háromhután

Kistérségi Tanácsülést tartottak Háromhután

2011. június 29-én tartotta soron következő ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa, mely összejövetelre immár hagyományosan külső helyszínen, ezúttal Háromhuta településen került sor. A rendezvény különlegességét biztosította, hogy a Társulási Tanács ezen a napon búcsúzott el a nyugállományba vonult Rák József alelnök Úrtól, akinek ezúton is jó egészséget és hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk! Ismét ünnepélyesre sikeredett a kistérség tagtelepüléseinek polgármestereiből álló Társulási Tanács ülése, köszönhetően a vendéglátó település, Háromhuta polgármesterének, jegyzőjének, képviselő testületének és minden dolgozónak akik biztosították, hogy minden résztvevő személyesen megismerje a három település - Ó-, Új- és Középhuta nevezetességeit, és a helyi speciális készítésű ételeket. Még egyszer köszönet érte.

Mozdulj az egészségedért! Háromhután

Mozdulj az egészségedért! Háromhután

A közel öt kilométeres távot közel 120 résztvevő teljesítette. A győzteseknek járó serlegek és az oklevelek átadása után, tombolasorsolás következett. Minden nevező egy Háromhuta címerével ellátott pólót és egy müzliszeletet kapott ajándékba. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, és a szervezők tervei szerint jövőre is megrendezik a futást.

Hirdetés
Rendbehozzák a patak medrét Középhután

Rendbehozzák a patak medrét Középhután

Háromhuta - A 2010-es tavaszi-nyári esőzések okozta áradások Háromhutát sem kímélték. Jelenleg a településen a jövőbeni károk elkerülése miatt végzett felújítások folynak. - A középhutai településrészen 200 méter hosszan zajlik jelenleg a Tolcsva-patak medrének a burkolása, valamint a támfalak megerősítése - mondja Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere. - 36 millió forintot nyertünk erre pályázaton erre a szakaszra.

Uniós és érsekségi támogatásból újult meg Háromhuta temploma

Uniós és érsekségi támogatásból újult meg Háromhuta temploma

Ternyák Csaba érsek július 25-én, vasárnap délelőtt 11 órakor megáldja Háromhuta felújított templomát, és búcsúi szentmisét mutat be. A templom felújítását az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap 12 millió 192 ezer Ft pályázati támogatásban részesítette.

Tuti menü